Džegerova ljubavna pisma vrede 100.000 funti

Ljubavna pisma koja je lider Roling Stonsa Mik Džeger pisao američkoj pevačici Marši Hant biće 12. decembru ponuđena na aukciji, a procenjena su na 100.000 funti.

U pismima svojoj bivšoj ljubavnici, koja je majka njegovog prvog deteta - ćerke Karis, legendarni pevač Stonsa (tada 26-godišnjak) otkriva svoju nežnu stranu i piše o poeziji Emili Dikinson, dnevnicima baletana Vaclava Nižinskog, susretu s piscem Kristoferom Išervudom, jednom neostvarenom projektu i komentariše smrt Brajan Džonsa i povratak Boba Dilana na muzičku scenu.

Deset pisama koja su nastala u avgustu 1969. godine aukcijska kuća "Sotbis" (Sotheby's) procenjuje na 70 do 100 hiljada funti. Napisana su u Australiji za vreme snimanja filma "Ned Keli" reditelja Tonija Ričardsona. Marš Hant, navodna inspiracija za pesmu "Brown Sugar", bila je u tajnoj vezi sa Džegerom sve do 1972. godine. Danas živi u Francuskoj i kao razlog prodaje pisama navodi besparicu. Marša se nada da će joj prikupljeni novac pomoći da plati račune i obnovi kuću.