Jedan od 29 Francuza se ne tušira ni jednom nedeljno

Nedavno sprovedena istraživanja u Francuskoj pokazala su da se svaki dvadesetdeveti Francuz ne tušira čak ni jednom nedeljno, dok trinaest odsto njih ne pere ruke posle korišćenja toaleta. Takođe, četrdeset i pet posto Francuza je priznalo da se ne kupa posle posla i posle gradskog prevoza koji se smatra jednim od najprljavijih mesta u ovoj zemlji. Svaki peti Francuz ne pere ruke pre jela.

Takođe, mnogi ne brinu o higijeni u kući. Naime, samo devetnaest posto njih čisti svoj toalet kod kuće svaki dan, ali zato su malo ažurniji kada je u pitanju higijena u kuhinji pa tako 86,6 odsto Francuza pere ruke pre nego počne da sprema hranu.

Ni Britanci nisu ništa "čistiji". U jednoj anketi više od 50 odsto muškaraca je priznalo da redovno preskaču tuširanje.

Sada stvarno imamo loše vesti! Prvo su ruski meteorolozi najavili da će ova zima biti najhladnija u poslednjih 1.000 godina, a sada upozorenje stiže i iz Evropskog meteorološkog centra.
Oni predviđaju da Balkanu predstoje ekstremno hladni meseci sa temperaturama i do minus 30 stepeni.
Prema njihovim prognozama, Evropu čeka neuobičajeno hladna zima, koja je, po njima, posledica podjednako neuobičajeno toplog leta.
Evropski meterolozi ocenjuju da će se ove zime najviše smrzavati stanovnici Balkana i da će sasvim sigurno biti oštrija od prethodne.

Naši stručnjaci su ipak odmereniji. "Pitanje je zaista koliko će se ta prognoza ostvariti. Vrednosti koje se navode, da će temperatura stići do minus 30, na Balkanu su dosta niske i kao takve su veoma retke, ne samo u toku jedne decenije već i u toku čitavog veka. U pitanju je dosta smela prognoza i ne možemo se potpuno pouzdati u nju", navodi beogradski meteorolog Branko Sparavalo.