“Terminator” objavio memoare

Glumac Arnold Švarceneger navodno je imao žestoku svađu sa rediteljem Džejmsom Kameronom na snimanju "Terminatora" zbog kultne fraze "vratiću se" (I'll be back).
U memoarima, koji su juče objavljeni u SAD, bivši guverner Kalifornije navodi da mu je ta fraza delovala "ženskasto" i da je on smatrao da robot-ubica treba da kaže "Ja ću se vratiti" (I will be back).
"Naše najveće neslaganje bilo je oko te fraze. Zalagao sam se za 'ja ću se vratiti', jer sam smatrao da to više nalikuje mašini i da predstavlja veću pretnju. Smatrao sam da je skraćena fraza ženskasta i to sam više puta ponovio Džimu koji me je gledao kao da sam poludeo", naveo je Švarceneger.
"Džim je, ipak, zadržao skraćenu verziju uz komentar: 'Ja ti ne govorim kako da glumiš, ti nemoj da me učiš kako da pišem'. Iskreno, i posle ovoliko godina govorenja engleskog i dalje ne razumem skraćenice", naveo je glumac rođen u Austriji. U vreme pojavljivanja prvog "Terminatora" 1984, Švarceneger je već igrao u dva filma o Konanu ali je "Terminator" od njega napravio holivudsku zvezdu, a frazu "vratiću se" i dan danas koristi.
Bivši šampion u bodibildingu bio je jedan od najplaćenijih glumaca Holivuda sve dok nije ušao u politiku kao guverner Kalifornije 2003. Sa mesta guvernera sišao je prošle godine posle skandala sa kućepaziteljkom. U svom memoaru "Total Recall" (Totalni opoziv), nazvanom prema istoimenom filmu u kome je igrao, Švarceneger je govorio i o aferi sa kućepaziteljkom sa kojom ima dete i raskidu sa suprugom Marijom Šriver.

On je dodao da se i dalje nada da će uspeti da spase svoj brak jer "i dalje voli Mariju".
On je rekao i da je afera s kućepaziteljkom bila najgluplja stvar koju je uradio tokom svog 25-godišnjeg braka sa Šriverovom koja je prošle godine podnela zahtev za razvod.
"Razvod je u toku, ali se i dalje nadam da ćemo se Marija i ja pomiriti i ponovo biti porodica", naveo je Švarceneger. On je u memoarima priznao i da kućepaziteljka nije bila jedina sa kojom je prevario Šriverovu.
Švarceneger je naveo da je imao "žestoku aferu" sa glumicom Brigit Nilsen sa kojom je snimio "Crvenu Sonju" 1985. godine.