KOLIKO KOŠTA BELEŽNICA FREDIJA MERKJURIJA?

25/04/2016

Beležnica koju je frontmen grupe "Kvin" Fredi Merkjuri koristio pred kraj života, biće ponuđena 29. juna na "Bonamsovoj" aukciji memorabilija slavnih u EngleskojOčekuje se da beležnica dostigne cenu između 50.000 i 70.000 funti (64.000 - 90.000 evra). Merkjuri je od 1988. do 1990. u nju plavom i crvenom olovkom zapisao 19 pesama (celih ili delove), uključujući i hitove svoje grupe "Too much love will kill you" i "The show must go on".

"Kvin" su "The show must go on" snimili šest nedelja pre nego što je Merkjuri preminuo u novembru 1991. godine. “To je dirljiv zapis tog perioda i dokaz kreativne energije u bendu”, rekao je Stiven Mejkok iz "Bonamsa". “Uprkos bolesti, Fredi je bio pun ideja. Njegovo pevanje na poslednjem albumu bilo je izuzetno, s obzirom na to koliko je bio slab. Njegove glasovne mogućnosti u nekim pesmama bile su izvanredne” istakao je Mejkok.

U međuvremenu, nova anketa pokazala je da je Merkjuri forsirao svoj glas do krajnjih granica - a njegove glasne žice vibrirale su više i pokretale se brže nego kod operskog pevača Lučana Pavarotija.