EXIT I NA LISTI AMERIKANACA

15/04/2016

Novosadski festival na spisku 50 najznačajnijih turističkih destinacija u Evropi!Vodeći američki turistički vodič "Condé Nast Traveler" izdvojio je "Exit" kao jedini festival među 50 najznačajnijih turističkih atrakcija u Evropi.

"Exit" festival je tako stavljen rame uz rame sa Bečkom operom, grčkim Akropoljem, Ajfelovom kulom, Berlinskim zidom, Gaudijevom Sagrada familijom, Mikelanđelovim "Davidom", Pikasovom "Gernikom", Boljšoj teatrom i mnogim drugim kultnim evropskim znamenitostima i institucijama, navode organizatori ovog festivala.U članku je zabava na "Exitu" stavljena među najveće užitke koji se mogu iskusiti na starom kontinentu, kao što su krstarenje grčkim ostrvima, skijanje u St. Moricu, poseta Luvru, gledanje španskog flamenka u Andaluziji i Formule 1 u Monaku, posmatranje polarne svetlosti na Islandu, ispijanje piva u Češkoj i Nemačkoj, vožnja kanalima i biciklom u Amsterdamu...

Novi Sad se, zahvaljujući "Exitu", u ovom članku našao u društvu vodećih evropskih turističkih gradova kao što su Rim, Pariz, London, Berlin, Atina, Lisabon, Amsterdam i drugi.Njujorški medijski gigant "Condé Nast" drži najznačajnija izdanja u Severnoj Ameraci, medju kojima su i "Vanity Fair", "Vogue", "The New Yorker", "GQ", "Pitchfork", "Wired", te "Condé Nast Traveler", dobitnik čak 25 nacionalnih priznanja.

Prestižni časopis podseća i na fenomen nastanka "Exita" iz studentskog protesta i njegov razvoj u jedan od najvažnijih događaja na svetu.U opisu festivala, reporter Kalder Kvin, koji je lično posetio "Exit" pre par godina, pominje istorijat i aktivističku istoriju festivala, ističući da je do danas održao snažnu društvenu misiju. Poseban osvrt novinar je napravio na jedinstvenu lokaciju održavanja festivala, Petrovaradinsku tvrđavu, na koju svake godine dolaze posetioci iz celog sveta i koja je zahvaljujući "Exitu" iz turističke anonimnosti postala čuvena širom sveta. "Exit" festival je ranije ove godine proglašen za najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme "European Best Destinations". To je samo još jedno od nekoliko priznanja od strane prestižnih agencija i medija iz celog sveta.