LEO PA SVI OSTALI…

29/02/2016

Leonardo Dikaprio je, nakon šest nominacija do sada, osvojio Oskara na 88. po redu dodeli ovih nagrada.Oskar za najbolju mušku ulogu konačno je završio u rukama glumca Leonarda Dikapria. Nagradu koju je dobio za ulogu u ostvarenju “Povratnik“ mnogi smatraju adekvatnom nadoknadom za prethodno propuštene zlatne statuete u brojnim ulogama u kojima je briljirao. Dikaprio se zahvalio svima s kojima je sarađivao na ovom ostvarenju, ali i svima s kojima je radio ranije, naročito Skorsezeu od koga je najviše naučio.

Alehandro Injaritu dobio je drugi Oskar za režiju i četvrti u karijeri. "Leo hvala ti. Ti si povratnik", rekao je meksički režiser zahvaljujući se ekipi filma "Povratnik". Najbolji film je "Pod lupom".Holivudska legenda Silvester Stalone ipak nije uspeo da se okiti Oskarom. Umesto njega, za najbolju sporednu mušku ulogu statuetu je odneo Mark Rajlans za ulogu sovjetskog tajnog agenta u filmu "Most špijuna". Oskara za najbolju glumicu na ovogodišnjoj dodeli dobila je Bri Larson za ulogu u filmu "Soba" (Room). https://pmcfootwearnews.files.wordpress.com/2016/02/brie-larson-oscars-2016.jpg?w=1024

Akademija za film odlučila je da je najbolja sporedna glumica Alisija Vikander u ulozi Gerde Vegener u "Dankinji".

Džimi Nejps i Sem Smit osvojili su Oskara za najbolju pesmu, iz Džejmsa Bonda, "Writing's On The Wall".Enio Morikone je napokon podigao Oskara za muziku u filmu "Podlih osam", nakon šest nominacija do sada. Najbolji film van engleskog govornog područja je mađarsko ostvarenje "Salov sin", u režiji Lasla Nemesa. Film "Stuterer" najbolje je kratkometražno ostvarenje. Tri Oskara dobio je Pobesneli Maks - u kategorijama kostimografije za Dženi Bevan (njen drugi Oskar), produkcijskog dizajna za Kolin Gibson i Lisu Tompson i šminke i frizura za Lezli Vandervalt, Elku Vardegu i Demijana Martina.