POLJACI IMAJU LEDENI LAVIRINT

25/01/2016

U poljskom gradu Zakopane za javnost je otvoren veliki ledeni lavirinit. Napravljen je pored skijaške skakonice i pokriva prostor od 2.500 kvadratnih metara.Poljski ledeni laviriint će nadmašiti "Arctic Glacier" iz Bafala koji je 2010. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Dizajner Artur Haber rekao je kako se lavirint pravi na velikom gradilištu, a na njemu 24 sata dnevno radi 40 građevinaca koji oblikuju 60 hiljada snežnih blokova.

Haber takođe dodaje kako je projekt gradnje ledenog lavirinta započet krajem novembra, ali su u periodu do januara imali problema sa vremenskim uslovima.

„Nažalost u decembru je došlo do otopljenja zbog čega je izgradnja zaustavljena. Na našu sreću nakon Božića je došlo do zahlađenja pa smo istog trenutka počeli sa izradom snežnih blokova” kaže Haber.

U lavirintu se možete malo izgubiti, ali se u njemu nalazi mnoštvo atrakcija. Mogu da se pronađu veliki blokovi leda u kojima se nalaze različiti zanimljivi predmeti, a oni koji ga posete će saznati o čemu se radi.