Novak Đoković sportista godine u Srbiji!

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je predloge Komisije za priznanja OKS za proglašenje najuspešnijih sportista, timova i trenera u 2013. godini, a za najboljeg sportistu naše zemlje u muškoj konkurenciji izabran je Novak Đoković.

Svečanost povodom dana OKS na kojoj će najuspešnijim sportistima, timovima i treneru biti uručeni Trofeji OKS održaće se 23. decembra u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Evo svih laureata: Najuspešniji sportista Srbije u muškoj konkurenciji je teniser Novak Đoković, osvajač prvog Gren slema sezone, Otvorenog prvenstva Australije.

Najuspešniji tim u muškoj konkurenciji u 2013. godini je odbojkaška reprezentacija Srbije, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj.

Priznanje za najuspešnijeg mladog sportistu Srbije ove godine ide u ruke veslača Andrije Šljukića, osvajača srebrne medalje u skifu na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Odluke o najuspešnijem ženskom sportisti, najuspešnijoj ženskoj ekipi i treneru biće donete po završetku Svetskog prvenstva za žene u rukometu koje se održava u Srbiji i zavisiće od rezultata koji naša reprezentacija postigne u nastavku turnira.