Ljubljenje za Ginisa

Devet parova sa Tajlanda pokušaće ove godine da obori svetski rekord u najdužem poljupcu na svetu. Svoje ljubljenje započeli su 12. februara a očekuje se da će, ukoliko uspeju, rekord oboriti na Dan zaljubljenih.

Najstariji par koji učestvuje u svojevrsnom takmičenju u gradu Pataja ovom prilikom proslaviće pedeset godina braka. Panadžet Jomdžinda ima sedamdeset četiri godina a njegova supruga Suvanda dve manje, i tvrde da su spremni za izazov.

„U braku smo već pedeset godina i želimo da vidimo da li možemo ovo da uradimo“, izjavio je Panadžet, dok Suvanda dodaje da bi pobeda sigurno bila u njihovim rukama da su se slična takmičenja organizovala kada su bili mlađi.

Pravila „igre“ nalažu da parovi ne smeju razdvojiti usne, te da vodu mogu piti samo uz pomoć slamčice. Za ovu priliku osmišljeni su i posebni toaleti kako bi takmičari bili u mogućnosti da vrše nuždu.

„Tajna naše ljubavi je u tome što brinemo jedno o drugom. Volimo se podjednako sve vreme, ali nisam sigurna da li možemo da oborimo rekord, mada učinićemo sve za našu ljubav“, izjavila je Tankorn Sitjemtong koja je postavila rekord prošle godine. Tom prilikom ona i njen partner ljubili su se bez prestanka pedeset sati, dvadeset pet minuta i jednu sekundu!