Poslednji nastavak “Sumrak sage” nominovan za Zlatnu malinu


Film "Sumrak saga: Praskozorje II" nominovan je za 11 Zlatnih malina, među kojima su najgori film, najgori glavni glumac i glumica - Kristen Stjuart i Robert Patinson, najgore sporedne uloge - Tejlor Lautner i Ešli Grin.

Nominaciju je zaradio i režiser Bil Kondon, a film ima nominacije i za najgore filmske parove, Stjuartovu i Patinsona kao i Lautnera i malu Mekenzi Foj. Ne zaboravimo ni kategorije scenarija, nastavka i najgore glumačke ekipe.

U konkurenciji za najgore filmove su i "Bojni brod", "Oogieloves", "That's my boy" i "A thousand words". "Vampir" se u kategoriji najgoreg glumca bori protiv Adama Sandlera ("That's my boy"), Tajlera Perija ("Alex Cross" i "Good deeds"), Nikolasa Kejdža ("Ghost rider: Spirit of vengeance" i "Seeking justice") i Edija Marfija ("A thousand words").

Peri je nominovan i u ženskoj kategoriji, za ulogu Madee u filmu "Madea's witness protection", gde je Kristen Stjuart nominovana i za "Sumrak", i za "Snežanu i Lovca". Ostale konkurentkinje su Ketrin Hajgl ("One for the money"), Barbra Strajsend ("Guilt trip") i Mila Jovović ("Resident evil: Retribution").

Dodela Zlatnih malina biće tradicionalno dan pre uručenja Oskara, odnosno 23. januara ove godine.