Album „Riblje čorbe“ kasni zbog omota

Novi studijski album „Uzbuna“ sa 12 pesama, 19. u karijeri najstarije i najuticajnije srpske rok grupe „Riblje čorbe“, neće se u četvrtak pojaviti u prodaji kako je najavljeno, jer omot za album još uvek nije završen. Ideja je bila da se na koricama diska nađe pile sa trećeg „Čorbinog“ albuma „Mrtva priroda“, ali je to sada krvoločni terminator pile ubica koje simbolizuje modernu tehnologiju protiv koje svakodnevno gubimo bitku.


Bas gitarista „Čorbe“ Miša Aleksić rekao je da Jugoslav Vlahović i njegov sin privode kraju dizajn omota ne samo za disk, već i za gramofonsku ploču koja će izaći za RTV Stara Pazova. Po njegovim rečima, u isto vreme će izaći i vinil singl sa pesmama „Uzbuna“ i „Užasno mi nedostaje“, živim snimkom iz „Master blaster“ studija.

Miša je dodao da će “Čorba” uraditi i jednu jeftiniju varijantu diska, sa kartonskim omotom, koji će se kao poklon deliti kupcima u 18 „Tajm aut“ prodavnica širom Srbije. Sve ovo biće u prodaji 15. novembra.

Mada je pre nekoliko meseci najavljeno da će „Uzbunu“ objaviti naša najstarija diskografska kuća PGP-RTS, ipak je u foto-finišu „Riblju čorbu“ „preoteo“ drugi izdavač - „Siti rekords“.