Doris Dragović obeležila 30 godina karijere

Pevačice Doris Dragović dugo nije bilo na sceni, jer se, kako kaže povukla iz javnosti pošto je želela da se posveti porodici, pa je poslednjih deset godina živela mirnim porodičnim životom. Redovno su je viđali samo u crkvi, ali je u međuvremenu radila i na mjuziklima.


Sve su to razlozi, zbog kojih se njen koncert povodom jubileja, sa nestrpljenjem očekivao. Zagrebačka dvorana Lisinski, bila je premala da primi sve poklonike njene muzike, ali su oni koji su uspeli da se “dokopaju” karte uživali u najvećim hitovima ove muzičke dive, koja je na muzičkoj sceni punih 30 godina. Osim toga, sav prihod od ovog koncerta, Doris je poklonila u humanitarne svrhe. Hitovi poput “Željo moja” i “Marija Magdalena” razgalili su okupljene, a pesmu “Ti si čovjek za mene” posvetila je suprugu Mariju Budimiru kome je slala poljupce sa scene. Sa Doris su pevali i Petar Grašo, Mladen Bodalec, Ivo Gamulin Gianni.

Atraktivna Splićanka počela je da peva 1982. u grupi More, a proslavila se kao predstavnica Jugoslavije na Evroviziji 1986. godine. Na tom takmičenju 1999. osvojila je četvrto mesto sa pesmom “Marija Magdalena”.