Milanu Mladenoviću ulica u Zagrebu

Milan Mladenović, frontmen beogradske rok grupe Ekatarina Velika, odlukom gradske skupštine dobio je svoju ulicu u Zagrebu, odnosno u naselju Jakuševac u Novom Zagrebu, prenela je Hrvatska televizija.

Odbornici SDP-a ocenili su da je Mladenović kao rođeni Zagrepčanin zaslužio ulicu u Zagrebu, pogotovo zbog činjenice da je njegova grupa u Hrvatskoj bila popularna.
“Želeli smo da odamo priznanje, ne toliko ličnosti Milana Mladenovića, koliko urbanoj kulturi Zagreba i prostora ondašnje države 80-ih godina 20. veka” rekao je predsednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Marin Knezović. Odluci većine u skupštini prethodio je zahtev odbornika HDZ-a da se donošenje odluke o imenovanju ulice po Mladenoviću odloži jer, prema njima, ne udovoljava kriterijumima. Naime, po mišljenju ove stranke, EKV nije bila toliko popularna u Hrvatskoj da bi ulice u Zagrebu bile nazivane po imenima njihovih članova, a i način života, kako ističu, šalje pogrešnu poruku mladim generacijama.Desetak metara dalje od Mladenovića svoju ulicu je dobio kompozitor Karlo Metikoš, poznat po umetničkom imenu Met Kolins.