SRBIJA U FINALU EVROVIZIJE

Posted in vesti

11/05/2018

Predstavnici Srbije na 63. "Evrosongu" u Lisabonu , Sanja Ilić i grupa "Balkanika" plasirali su se u finale ovog muzičkog takmičenja s pesmom "Nova deca".

Naši predstavnici su u drugom polufinalu najveće evropske muzičke manifestacije u "Altis areni" oduševili publiku koja ih je sa scene ispratila gromoglasnim aplauzima. Kompozicija sa snažnom emocijom i porukom o lepšem i boljem svetu, u izvođenju sjajnih vokala, Danice Krstić, Ive Banićević, Nevene Paripović i Mladena Lukića, nije mogla da prođe nezapaženo.

Osim naše zemlje, u završnici takmičenja nastupiće još i Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija, Holandija, Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska. Ne treba zaboraviti ni stalne učesnike finala, veliku petorku koju čine: Španija, Francuska, Italija, Velika Britanija i Nemačka.

U odnosu na nacionalni izbor, „Balkanika“ je unela novine za evrovizijski nastup, izmenjen je aranžman pesme kao i koreografija.

Veliko finale 63. Evrosonga, koje je na programu u subotu 12. maja, otvoriće Melovin iz Ukrajine, dok će takmičenje zatvoriti pesma iz Italije. Sanja Ilić i "Balkanika" izvešće svoju pesmu Nova deca pod rednim brojem 10, nakon britanske a pre nemačke numere.