KUDA ZA NOVU GODINU?

Posted in vesti

28/12/2017

Jelena Tomašević, Željko Samardžić, "Van Gog", "Zana", "Riblja čorba" i Saša Kovačević, samo su neke od muzičkih zvezda koje će nastupati na gradskim trgovima za doček 2018.

U Beogradu su novogodišnji koncerti već počeli na Trgu republike, pa će se 28. decembra na bini među brojnim izvođačima naći i Ana Stanić. Program se zatim 29. decembra seli na Savsku promenadu, gde sviraju "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan" od 20 sati, dok će pretposlednjeg dana 2017. ispred Doma Narodne skupštine nastupiti "Zana", "Van Gog" i Željko Samardžić.

Beograđani i gosti prestonice 2017. mogu ispratiti 31. decembra uz nastup „Balkanike” od 20.30h i „Riblje čorbe” od 21.30h.

Doček Nove godine u centru Subotice ove godine obeležiće tri koncerta, a među izvođačima će se naći i Đorđe David.

Zlatibor će za novogodišnje praznike prirediti četiri koncerta na Kraljevom trgu, a seriju će 29. decembra otvoriti "Riblja čorba".

Naredne večeri na istom mestu nastupiće Toni Cetinski, dok će u najluđoj noći pevati Jelena Tomašević. U reprizi dočeka na Kraljevom trgu pred publiku će "Leksington bend".

Na novosadskom Trgu republike žurka počinje već od podne, dok će veče I noć biti u znaku Darka Rundeka, "Plavog orkestra" i "S.A.R.S.-a".

Užice već nekoliko godina ne organizuje doček na otvorenom jer ne može da parira Zlatiboru po zvučnosti estradnih imena. Kako će po već starom običaju mnogo Užičana 2018. dočekati na komšijskoj planini, tako će novogodišnji koncert u njihovom gradu biti održan 2. januara, a sviraće "Van Gog".

Nišlije koje se odluče da Novu 2018. godinu dočekaju na gradskom trgu, imaće priliku da uživaju uz hitove grupe "Van Gog".

Leskovčane će na Širokoj čaršiji u novogodišnjoj noći zabavljati grupa "Kerber".

Zrenjaninci će Novu godinu moći da dočekaju na centralnom gradskom trgu, a sviraće "Atomsko sklonište".

Valjevci će na koncert na otvorenom moći na Divčibare, gde će nastupiti "Osvajači", dok je u samom gradu predviđen program za decu i otvoreno klizalište.

Požarevljane će u novogodišnjoj noći na Trgu oslobođenja od 23 sata zabavljati legendarni rok sastav "YU grupa".

Mnogi gradovi neće organizovati doček Nove godine na trgovima. Među njima su i Vršac i Novi Pazar. Novopazarci su odlučili da novac koji bi potrošili za doček Nove godine poklone deci iz siromašnih porodica, dok će Vrščani tim novcem kupiti novogodišnje paketiće za decu do sedam godina.

Banja Luka i Bar

Poznata imena domaće pop scene nastupaće tokom praznika u komšiluku, pa će tako Sergej Ćetković i Ivana Peters, 30. decembra pevati na Trgu Krajine u Banja Luci.

Pop zvezda Marija Šerifović za doček Nove godine zabavljaće posetioce Bara koji se budu odlučili da 2018. dočekaju na Trgu Vladimira i Kosare u centru grada. Prvog dana Nove godine, na trgu će nastupiti grupa "Plavi orkestar".