ZANA NAM SPREMA JOŠ IZNENAĐENJA

Posted in vesti

30/10/2017

Skoro 40 godina su jedna od najpoznatijih i najboljih grupa na domašoj muzičkoj sceni. Ove jeseni su nas obradovali pesmom "Dodirni mi kolena 2017" koja je najava onoga što nam spremaju Jelena i Žika iz Zane.

JAT: Veliko iznenađenje je izazvala nova verzija antologijskog hita "Dodirni mi kolena 2017". Odkud ta ideja?

ZANA: Sve je krenulo dolaskom u mladu izdavačku kucu Magic records i dogovorom da neke od velkih hitova grupe Zana obučemo u produkciju i aranžmane 21- og veka. Nama se ideja dopala i – evo "Kolena 2017", duetske pesme dve Zanine pevačice, Nataše Gajović i Jelene Živanović, kao i novog spota u kome, izmedju ostalih učestvuju Marina Tucaković i Oliver Mandić, dve ikone naše muzike. Oliver se, sem u svojim spotovima nije nikada pojavljivao u spotovima drugih kolega, a Marini je ovo prvi put da se ikada snima u ičijem spotu. Pored njih dvoje, tu su i naša Tamara Paunović, Boško Jakovljević, Miki Perić sa svojom Snježom, momci iz benda, kao i Žikine kcerke iz prvog braka i naravno unuk, kumovi, prijatelji... ma svi koji su dragi ljudi, a koji su se u tom momentu našli u letnjem Beogradu. Potpuno relaksirano i veselo, a sve u režiji našeg bivšeg bubnjara Saše Al Hameda.

JAT: Da li ima negativnih komentara u stilu "Sta im je ovo trebalo"!?

ZANA: Pa naravno, to smo i očekivali. Mnogi su zaista vezani za prvu verziju, normalno. Ali, odgovor njima je jednostavan. Ovo je nas muzički eksperiment, a njegov cilj je da nešto divno približi novim generacijama i aktuelizuje staru, veliku pesmu. Treba misliti i na naraštaje koji dolaze.

JAT: Koje će još pesme dobiti "novo ruho"?

ZANA: Sledeća je "Vejte snegovi". Ona je već spremna, čekaćemo par meseci i realizaciju spota, a još treba da odlučimo da li ce se u finalnoj verziji kao glavni vokla pojaviti Nataša Gajović, Jelena ili možda neko treći? Bice svakako iznenađenje.

JAT: 37 godina ste jedan od vodećih pop bendova u regionu. Do kada mislite da budete na sceni?

ZANA: Pitanje od milion dolara. Nadamo se da će nas zdravlje služiti, a od onih koji vole i prate našu muziku i rad sigurno zavisi dokle ćemo biti aktivni. Po našim koncertima rekli bi još dugo, jer nam se publika proširila na tri generacije, što je divno videti i osetiti.

JAT: I na kraju, kako ste privatno, kako vam je u braku?

ZANA: Kao i u muzici-uzbudljivo, a to nas i održava u ovoj, našoj, maratonskoj seriji. U životu, kao i u muzici, nista ne sme biti dosadno.