TIFA NA VELIKOM PLATNU

Posted in vesti

03/10/2017

Proslavljeni Sarajevski roker dobio je priliku da podeli sa publikom detalje iz svoje karijere i života i to u dokumentarcu "Tifa"

Čak dve sale sarajevskog multipleksa "Sinema siti" bile su male da prime sve zainteresovane koji su došli na premijeru dokumentarnog filma "Tifa", režisera Bakira Hadžiomerovića, o nekadašnjem pevaču "Bijelog dugmeta", "Vatrenog poljupca" i "Divljih jagoda" i rok ikoni bivše Jugoslavije Mladenu Vojičiću Tifi.

Ova 50-minutna priča, u kojoj govore najpoznatiji jugoslovenski rokeri medju kojima su i Goran Bregović, Davorin Popović, Bruno Langer i Milić Vukašinović izazvala je buru emocija u publici, ali i kod samih aktera.

"Najemotivnije mi je bilo kada sam video ljude kojih više nema" rekao je Tifa posle premijere, uz opasku da nije očekivao toliko interesovanje publike.

"Ovo nije film o Tifi, nego o sarajevskoj raji. Moj život je transparentan i davno sam rekao sve što sam imao. Da mogu da krenem iz početka, sve bih isto uradio" jasan je poznati roker.

I Tifa i režiser Hadžiomerović naglasili su da je film nastao iz prijateljskih razloga, a ovaj dokumentarac će biti prikazan i na nekoliko regionalnih festival.