VAN GOG SLAVI, SVI PEVAMO!

Posted in vesti

23/11/2016

Još samo 3 dana je ostalo do rodjendanskog koncerta benda Van GogSvaki jubilej je lep, ali za muzičare to je poseban osećaj, jer svoj uspeh dele sa mnogo ljudi. Tako će i Van Gog u subotu napraviti veliku rodjendansku žurku na kojoj će svirati hitove nastale proteklih trideset godina

Tim povodom pevač ovog popularnog benda Zvonimir Đukić poznatiji kao Đule je rekao su on i momci I dalje spremni da brane boje urbanog rokenrol momenta u Beogradu. “To nije samo običan koncert, naprotiv, trajaće čak sedam sati. “Van Gog” će se u dva navrata predstaviti publici, na dve bine” rekao je ovaj harizmatični pevač povodom svirke koja nas 26. Novembra očekuje u beogradskom “Belekspo centru”.Prvi deo je akustični, a nakon toga sledi električni, sa dosta pesama iz rane faze benda. Pridružiće im se i drugari di-džejevi, a Đule tvrdi da će to biti rokenrol simpozijum na kome će mlađe i starije generacije dati svoj glas, da se zaustavi neukusa gas. Na konstataciju da su od benda koji obećava postali mejnstrim, Đule odgovara: “Ta glavna struja je, nažalost, u ovoj sredini shvaćena u lošem kontekstu. Kao, ako si mejnstrim, onda si se prodao. Ne, ako si mejnstrim, onda si svoju energiju dobacio do velikog broja ljudi. Bezumno bi bilo da je naša ljubav utkana u muziku ostala u malom klubu svih 30 godina. Ali smo srećni da smo od najmanjeg kluba u Beogradu, od “Dadova”, preko SKC, Doma omladine, KST, Sava centra, stadiona Tašmajdan, “Arene” 2007. i 2009, MTV nagrada 2007. i 2014. i tri puta Hale sportova, došli do momenta da imamo privilegiju da hrabro osmislimo rođendansku žurku na kojoj želimo topao i jak zagrljaj sa publikom”.

Na pitanje šta ćemo slušati na koncertu, Đule kaže da će akcenat biti na prva tri albuma ovog benda: “Red je da na rođendanskoj žurki na set-listi budu pesme bez kojih danas možda i ne bismo bili ovde. Hoćemo da im otvorimo vrata hodnika gde su se stidljivo zaglavile. Na probama te pesme zvuče pankerskije nego tada, a jedina dilema nam je da li ćemo sa njima uspeti da probijemo zvučni zid neukusa koji nas okružuje.”

Ako se još uvek nećkate da li da odete na ovaj concert, možda vam odluka bude lakša posle ovih detalja: “Postoji pesma “Glas” sa albuma “Svet je moj”, koja ima snagu i posebnost, a nismo je svirali još od 1995. Sviraćemo “Tvoj smeh” sa prvog albuma, koju ne izvodimo od 1987. Zatim “Otkad te nema” i “Do kraja sveta”, moje omiljene sa albuma “Kolo”, a nikad ih nismo uživo svirali. Pa, “Dišem”, “Linija”, “Teška ljubav”... “Za godine tvoje” i “Mama” sviraćemo “na drva”. Dajemo šansu novom senzibilitetu “Van Goga” kroz akustični set, da publika oseti koliko smo glasni kad se utiša buka. A dobacujemo daleko” ističe Đule.Momci srećan vam rođendan!!!
Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2012 Dachony
Powered by Dachony