“CRVENA JABUKA” SPREMNA ZA SVIRKU

Posted in vesti

22/11/2016

Bend koji je prošle godine obečežio punih 30 godina postojanja, spreman je za još jedan koncert u BeograduU Velikoj dvorani Sava centra, 25. novembra u 20.30, počinje još jedan koncert benda “Crvena jabuka”. Pet mladića odlučilo je da svira ljubavne pesme, a od nekoliko predloženih imena za naziv grupe preovladalo je to što je neko na probu doneo jabuku.

Tako je u Sarajevu, 1985. godine,nastala grupa Crvena jabuka.Svoj prvi samostalni nastup grupa je zakazala u Mostaru septembra meseca 1986. godine, ali taj koncert nikada nije održan, jer se kod Jablanice dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su stradala dvojica članova grupe, Aljoša i Zijo.

S obzirom da je materijal već bio pripremljen Žera, Cunja i Zlatko odlučili su da objave drugi album posvećen Ziji i Aljoši „Za sve ove godine“. Potom se ređaju i drugi albumi „Svijet je lopta šarena“, „Sanjati“, „Tamo gdje ljubav počinje“, „Uzmi me kad hoćeš ti“, „Nekako s proljeća“…Prošla godina je bila slavljenička i u znaku jubileja 30 godina postojanja grupe, a obeležena je brojnim koncertima na svim meridijanima. S obzirom da se nedavno u prodaji našao novi album „Crvena jabuka 2016″, sa 25 novih pesama, njegova promocija će na radost beogradske publike biti održana u Sava centru.