STIŽE NOVA “JABUKA”

Posted in vesti

28/06/2016

Prošlo je tri godine od poslednjeg studijskog albuma Nek' bude ljubav, jednog od najboljih pop bendova u regionu.Crvena Jabuka, predvođena legendarnim frontmenom Draženom Žerićem Žerom, objavila je novi dvostruki album. To je odlična vest za mnogobrojne fanove benda i najava da će i 2016. godina biti obeležena nastupima i promotivnim aktivnostima dugovečnog benda, čiji su diskografski uspesi počeli pre 30 godina!Album pod nazivom "2016" oduševiće publiku sa čak 25 novih pesama, a omot albuma i ovaj put dizajnirao je majstor svog posla i stalni Jabukin saradnik Davor Papić.

Novi album otvara predivna ljubavna balada i sigurni budući hit "Dolly Bell", tu je i brža pesma "Istu rijeku gazim nogom", a u sledećih nekoliko pesama, među kojima su bajkovita "Berba čaja na Šri Lanki" i vesela"Minka", smenjuju se brži i sporiji ritmovi koji odišu prepoznatljivim zvukom Crvene Jabuke.Tu je i poznati singl "Lubenice" u kojem se Jabuci pridružio popularni istarski bend Gustafi, a nakon "Lubenica" krenuće pesma "Ode Žera u mornare", prva saradnja s klapom Puntamika iz Zadra, na albumu je i pesma s kojom će Jabuka nastupiti na ovogodišnjem Splitskom festivalu.Klapa Puntamika pojavljuje se u još dve kompozicije na albumu - "Mala moja Dalmatinka" to je pesma objavljena za ovogodišnji CMC festival u Vodicama, dok je "Reci mi (toplinom srca)" Veljka Škorvage već zaživela u etru kao Žerin duet s tamburaškim sastavom Bekrije.

Drugi CD raznežiće vas pesmama "Da te mogu sada vratiti", "Male ptice", "Voljena" i drugima, a za kraj je ostavljena naslovna "Men' se čini" iz nove humorističke TV serije "Dobrodošli u Orient Express", koju su snimili Žera i Halid Bešlić.

“Album ima 25 pesama i na njemu ćete pronaći svega. Mi na albume uvek stavimo pesme za koje u tom trenutku mislimo da su dobre i da treba da ih objavimo. Tako se dogodilo i ovoga puta. Album smo počeli da radimo prošle godine, a pesma "Lubenice" je bila najavni singl albuma. To je bila naša zajednička pesma s Gustafima, veselica za Kvarner i za Istru, mada je sve pisao Sarajlija koji je uleteo u njihovu mikro klimu”, rekao je Dražen Žerić Žera povodom izlaska novog albuma.