DO SADA NEOBJAVLJENI SINGL MILANA MLADENOVIĆA ZOVE SE “IZMEĐU DVA DANA”

Posted in vesti

14/01/2016

Pevač i gitarista beogradske rok grupe EKV je na stihove istoimene pesme Branka Miljkovića svojevremeno komponovao muziku, svirao gitaru i otpevao numeru. Premijerno ćemo je čuti u filmuU filmu "Sizif K" režisera Filipa Gajića, koji 14. januara stiže u domaće bioskope, nalazi se i neobjavljena pesma Milana Mladenovića "Između dva dana". Pevač i gitarista beogradske rok grupe EKV je na stihove istoimene pesme Branka Miljkovića svojevremeno komponovao muziku, svirao gitaru i otpevao numeru.

“Jednoga dana dogovorio sam se sa Milanom da napravi muziku za predstavu "Kiklop" po Euripidu”kaže Filip Gajić. “To je trebalo da bude moja prva režija, ali predstava nije nikada odigrana. Milan je komponovao ovu pesmu u svom stanu na Dorćolu. Jednom prilikom našao sam na tavanu zaboravljenu "tdk" kasetu od 60 minuta. Onda sam napravio film o Sizifu.”

Gajićevo ostvarenje je priča o režiseru iz Beograda koji opsesivno pokušava da snimi film o Sizifu, naivnoj žrtvi bogova koji se usprotivio njihovoj volji i okovao smrt u lance. On je u braku sa zagrebačkom glumicom i žive u različitim državama koje su do juče bile u ratu. Putuju vozovima, rađaju se deca, a njihov brak se neprimetno raspada.

A evo kako to zvuči: