U OVOJ GODINI S.A.R.S. IZDAJE POSLEDNJI ALBUM

Posted in vesti

06/01/2016

Grupa obeležava deset godina rada, ali i najavljuje izdanje koje će možda biti poslednje!Grupa SARS će ove godine obeležiti deceniju postojanja velikim koncertima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, regionu i novim albumom, koji će, prema rečima frontmena Žarka Kovačevića, biti možda i poslednji.

Kovačević je rekao da bend planira krajem marta da objavi novi album, kao i da razmišljaju da se nakon toga okrenu singlovima, jer je album "prevaziđen format".

Godinu počinju koncertima u Francuskoj, Makedoniji, Novom Sadu, imaju već 15-20 ugovorenih koncerata, smeši im se i Australija, dok prestonicu ostavljaju za kraj 2016.

Nakon rasprodatog koncerta u Hali sportova, razmišljaju da ponovo bude veći prostor, ali još uvek traju pregovori oko datuma i mesta.SARS je prošle godine održao 85 koncerata, prethodne 100, iza sebe imaju pet studijskih i jedan "lajv" album, dvadesetak spotova, od 2009. održali su više od 500 koncerata, a Kovačević ističe da je najveći uspeh što je interesovanje za bend raslo sa svakim novim albumom i što ljudima nisu dosadili.

“ Mislim da će 2016. biti godina u kojoj ćemo ostvariti sve što smo zacrtali, a to je veliki broj ljudi koji nas prate i rasprodati koncerti u velikim dvoranama", istakao je Kovačević.

Frontmen sve popularnijeg benda podseća da im se desilo čudo sa pesmom "Buđav lebac", koji ih je izgurao na vrh i omogućio da brzo dođu do popularnosti i određene pozicije na sceni, što nije slučaj sa drugim bendovima, koji se teško probijaju.Kada je reč o novom albumu, Kovačević je rekao da će biti drugačiji i zreliji, kao što je i do sada bilo svako naredno izdanje.