YU GRUPA SLAVI, VI PEVATE

Posted in vesti

01/12/2015"YU grupa" slavi rođendan beogradskim koncertom 11. decembra u Hali sportova. Na svirci će uživo predstaviti 12. studijski album, koji najavljuje singl "Panika"

https://i.ytimg.com/vi/2lzWbNF0Kd8/maxresdefault.jpg Bend sa najdužim stažom na domaćoj rokenrol sceni "YU grupa" slavi 45. Rođendan, a jubilej će proslaviti koncertom pod nazivom "45 godina čistog rokenrola" u novobeogradskoj Hali sportova, 17. decembra. Tom prilikom, slavljenici će publici premijerno predstaviti i neke od pesama sa novog studijskog albuma, njihovog 12. u karijeri, snimljenom u prestoničkom studiju "O". Album najavljuje singl "Panika", za koji su već snimili spot.

Osnivač, bas gitarista i vođa "YU grupe" Žika Jelić kaže da su članovi benda ostali verni autentičnom rokenrolu i da jedva čekaju koncert da čuju šta publika misli o novim pesmama. “Brzo je proletelo 45 godina, idemo dalje”poručuje Jelić.

"YU grupa" je ime dobila 1970. na nastupu u zemunskom klubu "Sinagoga", kada je disk-džokej Zoran Modli pozvao publiku da braći Dragom i Žiki Jeliću pronađu novo ime, budući da su se tada zvali "Idejni posed". Njih trojica su čučali ispod Modlijevog di-džej pulta i baterijskom lampom osvetljavali žvrljotine na poleđini stotine ulaznica. Izabrali su ime koje je i danas sinononim za odlični rokenrol zvuk jer je Žika rekao kako će svirati rokenrol blizak našem domaćem melosu.

Karte za koncert u Hali sportova prodaju se po ceni od 1.250 dinara