RUNDEK CARGO TRIO STIŽE U BEOGRAD

Posted in vesti

29/10/2015

Rundek Cargo Trio nastaviće u novembru i decembru koncertnu promociju albuma "Mostovi". Sviraće i u BeograduRundek Cargo Trio nastaviće u novembru i decembru koncertnu promociju albuma "Mostovi", turnejom koja će obuhvatiti koncerte u Kraljevu, Kruševcu, Zrenjaninu, Beogradu i Novom Sadu. Trio će nastupiti 27. novembra u Domu društvenih u Kraljevu, a 2. i 3. decembra očekuju nas koncerti u beogradskom Bitefartcafeu i 4. decembra u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

"Dobri ljudi, dragi ljudi, čini se da volite 'Mostove'. Hvala na tolikom interesu i vidimo se tamo gde treba", poručuju gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katala i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić. Trio je najavio da će na turneji "ispreplesti novi album sa starim stvarima, koje se nekako uklapaju u duh 'Mostova'", a prvi put će nastupiti u Kraljevu i Kruševcu. Pet godina od prvog albuma "Plavi avion", Rundek Cargo Trio otisnuo se na novo muzičko putovanje.

Eklektičnu zbirku od 11 pesama za koje je stihove pisao Rundek, a muziku Rundek Cargo Trio, objavila je na CD-u u Srbiji promoterska kuća "Long Play" početkom juna. Album su najavili singlovi "Midnight Calypso" u jesen 2013. i "Don Juan" snimljen ove godine za potrebe istoimene plesne predstave Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve.