ELEKTRIČNI ORGAZAM SLAVI 35. ROĐENDAN

Posted in vesti

22/10/2015

"Električni orgazam" obeležiće 35 godina rada koncertom 26. decembra u Domu omladine Beograda, u okviru slavljeničke turnejeRok grupa "Električni orgazam" obeležiće 35 godina rada koncertom 26. decembra u Domu omladine Beograda, u okviru slavljeničke turneje koja će obuhvatiti još nekoliko gradova Srbije.

Na pitanje, šta će publika imati priliku da čuje na ovoj slavljeničkoj turneji, frontmen i pevač “Orgazma” Srđan Gojković Gile rekoa je da će biti od svega po malo što je ovaj bend ikada snimio. “Sviraćemo presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova. Planiramo da izvedemo i jednu novu stvar, kao najavu albuma koji ćemo objaviti iduće godine, ali i neke pesme poput Locomotion ili "Seks, droga, nasilje i strah", koje baš dugo nismo svirali u Beogradu” - najavljuje Gile.

Poslednji koncert u Beogradu "Električni Orgazam" je imao pre dve godine, a Gile u DOB-u očekuje one koji su ih slušali osamdesetih, devedesetih i dvehiljaditih, ali i izvestan broj ljudi kojima će to biti prvi "Orgazam" u životu.Bend je osnovan 11. januara 1980. u beogradskoj kafani "Mornar", sa idejom da odsvira samo jedan koncert i to kao predgrupa "Hipnotisanom piletu" u kojem je Gile tada svirao.

“Posle tog koncerta ukapirali smo da je "Električni orgazam" u stvari, glavni bend” objašnjava Gile i ističe da baš ništa nije upućivalo da će "Orgazam" biti nešto važno, pogotovo što na početku nisu imali ništa osim imena. “Meni je neverovatno da je grupa zamišljena od danas do sutra, napunila 35 godina. Naročito što "Orgazam" nije mejnstrim bend, već smo uvek išli manje-više uz neku andergraund priču”.