OSAM GODINA OD SMRTI TOŠETA PROESKOG

Posted in vesti

13/10/2015

U znak sećanja na najpopularnijeg Makedonskog pevača svih vremena, maratonci osmog ultramaratona dugog 1.000 kilometara stižu u sredu u Beograd, iste večeri održava se i koncert u "Akademiji 28"Osmi ultramaraton u dužini od 1.000 kilometara, u čast makedonskog slavuja Tošeta Proeskog, trči se od Nove Gradiške (gde je poginuo 16. oktobra 2007. u saobraćajnoj nesreći), preko Beograda i Skoplja do Kruševa, gde je pevač sahranjen. Maratonci će u sredu, od sedam do devet sati ujutru, biti ispred "Kombank arene", mesta koje je imalo poseban značaj u Tošetovoj karijeri (u ovoj dvorani održao je koncert 2007. na Dan zaljubljenih), gde će se družiti sa njegovim fanovima i predstavnicima makedonske nacionalne zajednice u Srbiji.

U znak sećanja na Tošeta, istog dana od 20 časova u "Akademiji 28" biće organizovan koncert KUD "Makedonija" iz Skoplja i pevačke grupe Ansambla makedonskog nacionalnog saveta u Srbiji, koji će od te večeri zvanično nositi ime "Toše Proeski".

Pre koncerta biće prikazan kratak dokumentarni film "Šest sati do neba" o životu popularnog pevača, njegovom uspehu i tragediji.