JOŠ JEDAN JUBILEJ DUETA VLADA I BAJKA

Posted in vesti

08/10/2015

Vlada i Bajka obeležavaju 45 godina karijere koncertom u sava centru 23. oktobra. Preživeli su sistematsko urušavanje muzičke scene i dve decenije negovanja nekultureTim povodom je u ovoj beogradskoj dvorani juče održana konferencija za novinare, koja je počela jednom od njihovih najlepših numera i po mnogima nezvaničnom himnom naše prestonice, pesmom "Beograd". Vladimir Marković i Dragutin Balaban prirediće publici sentimentalno veče za pamćenje zajedno sa bendom koji čine istaknuta imena naše muzičke scene poput Slobe Markovića, Zorana Radetića, Bate Božanića, Dude Bezuhe, i kamerni gudački orkestar.

“Velika nam je čast što ćemo jubilej proslaviti koncertom u Sava centru i Beograđanima omogućiti da dožive lepe emocije” kaže popularni Bajka i dodaje: “Činjenica je da trajemo 45 godina, ali to je zato što smo počeli da nastupamo kao Vlada i Bajka još u obdaništu, a ne iz nekih drugih razloga. Posle dužeg vremena vraćamo se fanovima i verujem da će to biti izuzetan doživljaj”.

Srpski Sajmon i Garfankl pevaće hitove poput pesama "Oblak", "Pesma sa rečima za pesmu bez reči" i "Zvuk tišine", a obožavaoci će imati priliku da uživaju i u novim pesmama tandema. Tok koncerta kreativno će osmisliti njihov dugogodišnji prijatelj i proslavljeni dramski pisac i reditelj Dušan Kovačević.