GIBONI PRIPREMA KONCERT ZA NIŠLIJE

Posted in vesti

02/10/2015

Pop kantautor Džiboni održaće svoj prvi koncert u karijeri u Nišu 30. oktobra u hali "Čair"Po prvi put, Giboni će Nišlijama svirati samo "best of" repertoar. “Dakle, sve najbolje pesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine “ napomenuo je ovaj popularni Splićanin.

Zlatan Stipišić Džiboni dolazi u Niš posle upravo završene uspešne mini turneje po SAD i Kanadi, gde je nastupao u čuvenoj dvorani "House of Blues" u Čikagu, kao i u Torontu i Los Anđelesu. Koncert u "Čairu" će, kako sada stvari stoje, do kraja ove godine biti jedini susret Džibonija sa srpskom publikom, a možda i duže.

“Imam veliki koncert u Nišu, kao što znate, a posle toga će me moji saradnici zaključati u studio dok ne završim novi album”, duhovito objašnjava muzičar poznat po muzičkom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka.Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali "Čair" košta 900 dinara. Iako je ovo prvi Gibin koncert u Čairu, ovo neće biti njegovo prvo gostovanje u ovom gradu. Naime, ovaj popularni kantautor je još kao pevač splitskog hard rok sastava "Osmi putnik" nastupao u gradu na Nišavi krajem osamdesetih godina. “To je bio koncert na stadionu, a domaćini su bili "Kerber", pa su nas zvali u goste. Sećam se da je stadion bio pun i da su nas ljudi odlično primili”, kaže Džiboni.