BEBEK SLAVI JUBILEJ U BEOGRADU

Posted in vesti

Željko Bebek proslaviće u Centru "Sava" 40 godina karijere.Bivši pevač Bijelog Dugmeta ove godine velikom turnejom proslavlja četiri decenije na sceni, a beogradska publika moći će sa njim da obeleži ovaj jubilej 4. novembra, kada će nastupiti u Centru "Sava".

Bebeku će se pridružiti čak 60 muzičara na sceni, kao i specijalni gosti čije će ime do koncerta držati u tajnosti.Jedan od najznačajnijih pop-rok pevača u zadnje četiri decenije svoj jubilej proslaviće na specijalnoj, samo za ovu priliku osmišljenoj koncertnoj turneji 'Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar' koja obuhvata i koncert u Beogradu. To je ujedno i prvi veliki solistički koncert Željka Bebeka u Beogradu, a u sklopu ove slavljeničke turneje Bebek će održati i niz ekskluzivnih koncerata u Zagrebu, Ljubljani, Skoplju i Sarajevu.

Harizmatični Bebek vinuo se u vrh muzičke scene nekadašnje Jugoslavije početkom sedamdesetih kao frontmen Bijelog Dugmeta i brzo postao sinonim najplodnijeg razdoblja grupe koju je napustio 1984. i započeo zavidnu solo karijeru.