PEVAČ „SMAKA“ BIĆE SAHRANJEN 3. SEPTEMBRA

Pevač kragujevačke grupe "Smak" Boris Aranđelović biće sahranjen u četvrtak 3. septembra u 14 sati na groblju u naselju Beloševac u KragujevcuKomemorativni skup povodom smrti Borisa Aranđelovića biće održan istog dana Knjaževsko - srpskom teatru u 11 sati. U Domu omladine u Kragujevcu otvorena je "Knjiga žalosti za Borisa" u koju prijatelji i poštovaoci njegovog uzičkog dela mogu da se upišu svakog radnog dana i vikendom do četvrtka u 11 sati.

Boris Aranđelović, pevač legendarne kragujevačke rok grupe "Smak", preminuo je u sredu 27. avgusta, u 67. godini života, posle duge i teške bolesti u bolnici Roterdamu u Holandiji, gde je godinama živeo.Jednog od najboljih vokala jugoslovenske rok scene publika će pamtiti po hitovima "Šumadijski bluz", "Crna dama", "Ulazak u harem", "Ljudi nije fer", "Perle", "Bluz u parku", "Daire" i mnogim drugim.

Rođen je 13. oktobra 1948. u Kragujevcu, a član "Smaka" postao je 1973. godine.

Poslednjih 25 godina živeo je u Holandiji, a nastupao je u obnovljenoj, originalnoj postavi "Smaka" na koncertima u "Kombank arena" 2012. i ove godine, 20. juna, na beogradskom Ušću. To je bio i poslednji koncert koji je otpevao na jednom od najvećih koncerata u karijeri.