BOJANA STAMENOV ODVELA SRBIJU U FINALE EUROSONGA!

Predstavnica Srbije na 60. Pesmi Evrovizije Bojana Stamenov plasirala se u finale ovog takmičenja. U finalu su još i Albanija, Jermenija, Rusija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija, Belgija

Bojana će u subotu, 23. maja pevati u finalu svoju numeru "Beauty never lies", koja je, prema pisanju austrijske štampe, oduševila javnost baš kao i naša šarmantna predstavnica.

Stamenov se našla među 10 zemalja koje su se plasirale, glasovima stručnog žirija i publike, u finalno takmičenje.

Prvo polufinalno veče obeležile su, pre svega, odlične kompozicije za razliku od prethodnih godina kada se pažnja poklanjala scenskom nastupu. Nije bilo "ludila", vatrometa, i oskudne garderobe, već dobre muzike, u koju nesumnjivo spadaju numere Rusije i Belgije.

U finale su se, takođe, plasirale Albanija, Jermenija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija i Gruzija.
Bojana Stamenov, njen moćni glas i “Beauty Never Lies”! Uz Markovu, Saškinu, Sanjinu i Oliverovu pomoć digla je halu na noge! Publika oduševljeno ispratila nastup srpske predstavnice.

U bečkoj dvorani Štathale takmičarsko veče otvorio je proplogodišnji pobednik, a zatim je počelo predstavljanje zemalja učesnica, čiji su se predstvnici takmičili za ulazak u finale.

Raspoloženje pred prvo polufinalno veče popularne „Evrovizije“ bilo je opušteno i, kao i uvek, u znaku iščekivanja ishoda glasanja koje je završeno oko 23 sata.

Za ulazak u finale, koje će biti održano u subotu, takođe u 21 sat, takmičilo se 16 zemalja.

U finale je prošlo 10 najbolje plasiranih takmičara, tako da će se u finalu boriti ukupno 27 zemalja. Direktan prolaz u finale imaju domaćin Austrija, specijalni gost Australija i stalni finalisti Španija, Italija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija.

Jubilarnu „Evroviziju“ prati više od 1.700 novinara iz celog sveta.


AUSTRIJSKA ŠTAMPA NAHVALILA BOJANU…

Gotovo svi mediji, u svojim izveštajima sa prvog polufinala, hvale posebno Stamenov i njen nastup.
Bečki dnevnik "Kurir", posle prvog polufinala, piše da Stamenov sada može da se nada pobedi.
Srpkinja je, sa svojim miksom pop i disko zvuka pridobila frenetični aplauz, konstatuje bečki "Kronen cajtung".
Vrhunac polufinala bio je nastup "srpske Adel" Bojane Stamenov, sa svojom ritmičkom pop pesmom, ističe "Prese".

Među finalistima su Bojana Stamenov i Ruskinja Polina Gagarina koje spadaju u favorite, ukazuje "Esterajh".

Bečki dnevnik "Hojte" podvlači da je "kraljica srca" bila Bojana Stamenov iz Srbije, uz konstataciju da ni kod jednog drugog kandidata nije toliko aplaudirano i bodreno.

Koliko je predstavnica Srbije miljenik medija, čiji je od samog pocetka bila favorit, svedoči i činjenica da su tokom njene pesme, u pres centru dvorane "Štathale", za vreme njenog nastupa novinari iz celog sveta pevali njenu pesmu i pozdravili njeno izvođenje jakim aplauzom.

BOJANA IZJAVILA DA JE 9 NJEN SREĆAN BROJ

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije u Beču Bojana Stamenov izrazila je posebnu radost što je ušla u finale ovog velikog takmičenja, čestitala Austriji na savršenom šou i poručila da je broj devet pod kojim je nastupala njen srećni broj.

Ona je na konferenciji za štampu posle prve polufinalne večeri kazala da je bila nervozna dok nije izašla na binu, jer je to bio momenat kada je spoznala da će je pratiti milioni ljudi u direktnom prenosu.

"Takođe, sam bila nervozna dok sam čekala da prozovu ime naše zemlje", rekla je Stamenov.

Ona je izvukla da bude u prvom delu finalne večeri, koje će biti održano u subotu, i kazala da joj je svejedno kada će nastupati, jer "ovakva pesma zaslužuje i da otvori Evroviziju".

Ona se osvrnula i na male tehničke probleme na početku njenog nastupa, rekavši da je nestao signal, ali da je problem odmah rešen uz izvinjenje.
Stamenov je rekla i da je poznata po tome što voli da priča, ali da je sinoć ostala bez teksta, kao i da je bilo divno kada je čula publiku i njihovu reakciju.