LETO U ZNAKU GITARIJADE

Gitarijada u Zaječaru, ove godine okupiće mnoga poznata imena sa ex YU prostora, a medju njima je i Zlatan Stipšić Gibonni.

Nekadašnji frontmen bendova Osmi Putnik i Divlje Jagode i tvorac Dragojevićevog hita "Cesarica", nastupiće na 49. Gitarijadi koja će biti održana od 29. jula do 1. avgusta.

Muzičar za kojeg je "LA Times" napisao da je umetnik kojeg morate poslušati za života je krajem prošle godine održao tri rasprodata koncerta u beogradskom Centru "Sava". Sada se vraća u Srbiju kako bi nastupio na Gitarijadi, na kojoj nastupaju i Dubioza kolektiv, Kerber, Galija ...

Organizatori najavljuju da će Gitarijada ove godine programski biti jača nego prošle godine. “ Iako je uspeh prošlogodišnje Gitarijade do sada bio najveći, u prilog čemu govori i činjenica da je kroz Zaječar za samo nekoliko dana prodefilovalo više od 250.000 ljudi, siguran sam da će ova biti još bolja", rekao je Saša Mirković, predsednik Skupštine Zaječara.

Organizacioni odbor je doneo odluku da Gitarijada ponovo uvede prodaju karata, pa će tako komplet karata za tri festivalske večeri koštati 1.500 dinara, dok će pojedinačna karta koštati 1.000 dinara. Ulaznica će se naplaćivati samo za Rok stejdž, dok će pristup svim ostalim stejdževima Gitarijade i pratećim programima biti besplatan.