SEDAM GODINA BEZ TOŠETA PROESKOG

Brojni fanovi okupili su se pored večne kuće Tošeta Proeskog u Kruševu i paljenjem sveća obeležili sedmu godišnjicu njegove smrti. Iako se tragedija dogodila 16. oktobra 2007.godine, sećanje na njegov anđeoski glas i pesme koje je prerano ostavio za sobom ne bledi.

Veliki broj poštovalaca njegove muzike i dela položio je venac na mestu nesreće, gde je pre šest godina podignut i spomenik. Ova šetnja nazvana je „Maraton ljubavi“, a pored cveća i sveća, ljubitelji Proeskog na spomen-ploču stavili su i crveno srce na kojem je pevačeva slika i naziv manifestacije. Mesto počinka tragično preminulog pevača bilo je tesno za bukete cveća koje su donosili obožavaoci. Grupa maratonaca iz Hrvatske s bakljama je trčala do Tošetovog mauzoleja, gde mu je odala počast i poklonila se „večitom dečaku“.

Blistava karijera
Todor Proeski rođen je 25. januara 1981. u Prilepu. Kao pevač debitovao je na festivalu Melfest 1997. Sedam godina kasnije, 2004, bio je makedonski prestavnik na Evrosongu. Vrhunac karijere dostigao je koncertom u Beogradskoj areni na Dan zaljubljenih 14. februara 2007. godine. Iza sebe je ostavio sedam albuma, od kojih je poslednji objavljen kobne 2007. godine.