Izabrane kompozicije za “Beosong”

Radio-televizija Srbije izabrala je 15 kompozicija koje će se takmičiti 2. i 3. marta na „Beosongu“. Posle preslušavanja 171 kompozicije pristigle na konkurs, selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka, objavila je listu pesama koje su izborile plasman na predstojeći muzički festival, na kojem će biti proglašen srpski predstavnik na „Eurosongu“ u Malmeu.

Mada Javni servis još nije obelodanio spisak pevača na festivalu, „Novosti“ su uspele da saznaju imena pojedinih izvođača. Pored finalistikinja „Prvog glasa Srbije“ Mirne Radulović, Sare Jovanović i Nevene Božović, koje će pevati kompoziciju Saše Miloševića Mareta „Ljubav je svuda“, nastupiće još jedna učesnica ovog muzičkog takmičenja. Reč je o Saški Janković koja će pokušati da izbori kartu za Malme s pesmom „Duga u tvojim očima“, kompozitora Slobodana Petrovića. Sreću na nacionalnom izboru oprobaće i Maja Nikolić s pesmom belgijskog autora Marka Pajlinga, kao i Nenad Milosavljević iz grupe „Galija“, sa svojom kompozicijom. Među veteranima ovogodišnjeg „Beosonga“ je i pevačica raskošnog glasa Maja Odžaklijevska, koja će pevati pesmu Nikole Burovca „Anđeo s neba“.
Neki mediji pišu da će se na ovom festivalu pojaviti i Marija Mihajlović, koja će pevati pesmu Nikole Čuturila „Halo“, a pojedine kolege su joj navodno, putem društvenih mreža već čestitale na plasmanu
Učešće na nacionalnom izboru nisu izborili Neda Ukraden s pesmom Dušana Bačića, kompozicija Vladimira Graića Graje koju je napisao za „Zvezde Granda“ Ivanu Pavković i Vanju Mijatović, „OT bend“, Lana Toković, Nikola Sarić, Danijel Pavlović... Ali evo kako izgleda spisak onih pesama koje će se naći u takmičarskoj konkurenciji 2. marta:

1. Aleksandar Filipović - „Moja svetlosti“
2. Ana Bojić - „Što prolazim“
3. Vojkan Borisavljević - „Za tebe živim“
4. Dobrivoje Marić - „Savršen kraj“
5. Dragan Ristić - „Usne kadifa“
6. Ivan Ilić - „Tren“
7. Maksim Kočetov - „Svetla pale se za nas“
8. Marc Paelinck - „Blagoslov“
9. Marko Đurašević - „Spas“
10. Nenad Milosavljević - „Ruža od baruta“
11. Nikola Burovac - „Anđeo s neba“
12. Nikola Čuturilo - „Halo!“
13. Saša Milošević - „Ljubav je svuda“
14. Sky Wikluh - „Magija“
15. Slobodan Petrović - „Duga u tvojim očima“

Pet najboljih kompozicija, po izboru publike putem SMS poruka, koje će se takmičiti prve večeri „Beosonga“, plasiraće se u finale 3. marta, kada će biti poznato ko će predstavljati Srbija u maju u Švedskoj.

Selekcionu komisiju činili su: Biljana Krstić (muzička urednica u Radio Beogradu), Momčilo Bajagić (muzičar, kompozitor), Vladimir Maričić (kompozitor, pijanista), Dragoslav Stanisavljević (odgovorni urednik džez redakcije Muzičke produkcije RTS-a) i Dobroslav Predić (urednik u Muzičkoj redakciji RTS-a).