Doček na Trgu Republike uz Marčela i "Električni orgazam"

Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić najavila je da će Beograd i ove novogodišnje praznike dočekati tradicionalnim manifestacijama, a da se centralni događaj, novogodišnji koncert na otvorenom, vraća na Trg Republike.
Slogan ovogodišnje proslave Beogradske Nove godine je "Budi očaran, budi jedinstven, budi u Beogradu". Budžet za obeležavanje Nove godine oko 10,5 miliona dinara, što je duplo manje nego prethodni, ali se gradska vlast potrudila da program bude izuzetnom kvalitetan kako bi građani prestonice i brojni gosti koji se očekuju, u najboljem raspoloženju dočekali 2013. godinu.

Centralni događaj biće realizovan na Trgu Republike i učestvovaće Masterblastersi i Rok hor, Jelena Mihailović, Marčelo i Iskaz, a u 2013. godinu prisutne će uvesti Električni orgazam koji će nastupati od 23:15 do 00:35 i na kraju Dejan Pejović Black and White world.

Od 1. decembra pa do 10. januara 2013. godine, održava se i manifestacija Trg otvorenog srca - na Trgu Republike gde se drugu godinu za redom, pred Novu godinu, organizuje niz programa namenjenih svim građanima. Kao i prethodnih i ove godine će biti organizovana i "Ulica otvorenog srca" kao i humanitarna akcija za Beogradski bebi klub.
Kako je rečeno, predviđa se da će za novogodišnje praznike Beograd posetiti oko 15.000 gostiju.